Rotter kan løse menns sexproblemer

Menn med problemer i sexlivet kan se fremtiden lyst i møte. Forskere i USA har nemlig funnet nervene som kontrollerer sædutløsning hos rotter.

Publisert
Sist oppdatert

Rotter kan løse menns sexproblemer Menn med problemer i sexlivet kan se fremtiden lyst i møte. Forskere i USA har nemlig funnet nervene som kontrollerer sædutløsning hos rotter.

Hege Eilertsen

- Funnet kan få stor betydning for nye og fremtidige behandlingsmetoder for menn med seksuelle problemer, melder BBC.

Forskere i Ohio, USA, har nemlig lokalisert hvilke nervegrupper i ryggmargen hos hannrotter som fører til et seksuelt klimaks. De tror funnene også kan gjelde for mennesker, noe som - i så tilfelle - kan gi håp for bedre behandlingsmetoder til menn som lider av for tidlig sædutløsning.

SignalerDe nervecellene forsker William Truitt og hans kollegaer ved University of Cincinatti i Ohio har identifisert, er de som sender signaler fra forplantningsorganene og opp til hjernen.

Det forskerne gjorde var å deaktiverte en liten gruppe av nervecellene i ryggmargen hos hannrottene, før de plasserte dem i et bur med hunnrotter. Som ventet oppsto det en lidenskapelig og seksuell kontakt. Men senere undersøkelser viste at hannrottene ikke fikk utløsning, til tross for ereksjon. På alle andre måter oppførte imidlertid hannrottene seg slik de normalt sett gjør under parring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer