Røverkjøp med bismak

Vi shoppet solbriller, mobil, joggesko og kosmetikk i Spania for 8.560 kroner. Sammenlignet med norske priser sparte vi 2.326 kroner. Men ved grensen venter tollerne og norske avgifter. For å ta varene over grensen må vi punge ut med 614 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha gått berserk i spanske butikker hadde vi baggen full av solbriller, parfyme, joggesko og mobiltelefon. Men reglene for å bringe med seg varer inn til Norge er klare: du må betale avgifter til staten på medbragte varer som til sammen eller alene overstiger 6.000 kroner. Lønner det seg å handle utenlands?

Så mye hadde vi, så mye ga vi bort

Følgende varer puttet vi i handlekurven: Parfyme, kosmetikk og kremer for 1.510 kroner, vi sparte 393 kr – se prisforskjellene

Solbriller fra Christian Dior til 1.303 og sparte 1.227 kroner - se prisforskjellene på solbriller

Mobiltelefon fra Panasonic til 4.592 kroner, vi sparte 208 kroner – se prisforskjellene på mobiltelefoner

Joggesko fra Nike til 1.002 kroner, vi sparte 498 kroner – se prisforskjellene på joggeskoVi handler for 8.650 kroner og sparer 2.326 kroner i forhold til norsk utsalgspris på å handle luksusvarene utenlands. Men en kjapp telefon til Oslo og Akershus tolldistrikt tar raskt fra oss gleden.

- Disse varene er ikke avgiftsbelagt, men du må betale 24 prosent merverdiavgift på alt som overskrider 6.000 kroner, sier Geir Granholt, informasjonskonsulent ved infosenteret ved Oslo og Akershus tolldistrikt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer