Røykekutt på nettet

Har du prøvd å kutte røyken gjennom kurs, bøker, selvhjelpskurs, nikotintyggis og plaster, men ennå ikke greid det? Hjelpen kan ligge noen tastetrykk unna.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange måter å stumpe røyken på, som gjennom kurs, individuell røykesluttveiledning, røykesluttbøker, via hypnose, og ja, til og med via røykeavvenningsklokker, aversjonsmunnvann og røyke-te.

Disse tilbudene funker for noen, men felles for dem alle er at de koster penger. Men det går også an å få gratis hjelp til å slutte å røyke.

I forbindelse med Forskningsdagene i Oslo i helgen, presenterte Kreftforeningen tre av de nyeste røykesluttilbudene.

Røykesluttprogrammet ”Opptur” er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med Nasjonalt Senter for Telemedisin (NST). Programmet er basert på anerkjente metoder for å få til røykeslutt og bygger på en godt utprøvd svensk modell. Tilbudet er gratis, og er rettet til deg som ønsker å bli uavhengig av røyken.

I tillegg til informasjon om røykeslutt og røykesluttester, får du tilgang til en dagbok, gjestebok og diskusjonsforum der du kan dele erfaringer og få støtte hos andre i samme situasjon.

- Sjansen for å lykkes med røykeslutt øker hvis man får hjelp. Opptur skal gjøre det lettere å få hjelp til å slutte. Vi ønsket å lage et tilbud som er lett tilgjengelig, uavhengig av hvor man bor. Opptur er tilgjengelig 24 timer i døgnet og er åpent for alle. Ikke alle har tid/mulighet til eller ønske om å gå i en røykesluttgruppe. Vi vil bidra til et større mangfold av tilbud og dermed gi folk som ønsker å slutte større valgfrihet, sier Kristin Byrkje, rådgiver i Kreftforeningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer