Røyken gjør unge menn impotente

Sigaretter kan føre til impotens hos unge menn. Nye studier bekrefter nå at tobakken kan ha stor betydning for seksuallivet.

Publisert
Sist oppdatert

Unge og middelaldrende menn bekymrer seg ikke mest over risikoen for lungekreft eller hjertesykdommer.

Men hva om deres egen ereksjon står på spill? Amerikanske forskere bekrefter nå at røyking kan ha en direkte konsekvens for ereksjonen. Og det er unge menn som er aller mest utsatt.

Tredobbelt risikoForskerne ved Mayo Clinic College of Medicine i Minnesota undersøkte sammenhengen mellom røyking og impotens hos 1.300 menn i alderen mellom 40 og 80 år. Tallene viste at røykerne hadde betraktelig oftere problemer med ereksjonen enn ikke-røykere og eks-røykere.

For menn i førtiårene var risikoen for impotens tredoblet hos de som røkte daglig. Sammenhengen mellom tobakk og ereksjonsproblemer ble derimot svakere med høyere alder.

Direkte årsak- Røyking kan ha større konsekvenser for ereksjonen hos de unge mannlige røykerne enn hos eldre menn, sier forskerne i følge nyhetsbyrået Reuters Health.

Årsaken til dette er antakeligvis at andre faktorer som diabetes, hjertesykdommer eller høyt blodtrykk bidrar mer til ereksjonsproblemer i høyere alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer