Røykere dør seks år tidligere

Røyking stjeler seks år av livet ditt, viser en stor undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Både menn og kvinner deltok i undersøkelsen, som varte i 12 år. Kvinnelige røykere har det verst - de dør i gjennomsnitt 6,8 år tidligere enn ikke-røykere. Menn mistet i gjennomsnitt 5,5 år.

Figurer publisert i Actuarial Profession's Continuous Mortality Investigation (CMI) viser at en 30-årig mann gjennomsnitt kan forvente å leve til han er 82 år gammel. Dersom mannen røyker blir tallet redusert til 76,8. For kvinner reduseres livet fra 86 til 79 år.

- Disse viktige nye statistikkene beviser flere bevis - hvis det trengs - på at røyking ikke bare er dårlig for kvaliteten på livene, men kvantiteten også, sier Brian Ridsdale, talsmann for CMI, til Daily Mail.

Han sier videre at statistikken ikke tar hensyn til om man røyket tidlig eller sent i livet.

Undersøkelsen viser at en mannelig 60-åring har 106 til 10.000 i risiko for å dø det året hvis han røyker, mot 48 til 10.000 for ikke-røykere. En 60-årig røykende kvinne har 85 til 10.000 i risiko for å dø, mot 35 til 10.000 for en ikke-røyker.

Statistikken er basert på dødstall blant personer som hadde avtaler med store livsforsikringsselskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer