Røykestopp uten kilohopp

Mange som stumper røyken går opp i vekt. Men ikke du!

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har endelig klart å stumpe røyken, selvtilliten er bra og du føler deg ganske topp, MEN vektnåla har sakte men sikkert begynt å snike seg oppover.

Det er ikke et ukjent "fenomen". En tidligere norsk undersøkelse viser at hver femte person går opp over 11 kilo etter røykekutt. 21 prosent som holder vekten stabil.

Hva kan du om nikotin? Ta testen her!Er du i et fedmenettverk?

- Vi vet at nikotin øker basalstoffskiftet med rundt 10 prosent. I tillegg smaker maten bedre, man lukter bedre og man har kanskje en tendens til å spise mer når man har sluttet å røyke, sier Serena Tonstad, som hadde ansvaret for undersøkelsen, ifølge NTB.

Andre årsaker til vektøkingen, ifølge American Cancer Sociey, er at siden maten smaker bedre, får man mer lyst på sukkerholdig mat. I tillegg er det en stoffskifte-side. Nikotin øker nemlig stoffskiftet, eller forbrenningen. Men når du slutter å røyke går stoffskiftet ned, og vekten kan øke.

Heldigvis kan du være blant dem som ikke legger på seg.

Røykekuttens raske gevinsterDen perfekte tiden for røykekutt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer