Runestein i høyesterett

Kildevernsaken som også er omtalt som Runesteinsaken, har nå vært oppe i Høyesterett.

Høyesteretts lokaler. Foto: Per Ervland
Høyesteretts lokaler. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en viktig sak, som dreier seg om kildevern i nye medier. Det er derfor gledelig at Høyesterett velger å ta stilling i saken på en grundig måte, sier Petter Danbolt, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Aller Internett.

Kildevernsaken som har blitt kjent som Finneren-saken eller Runesteinsaken, kom opp etter et debattinnlegg på DinSide. Både tingretten og lagmannsretten har pålagt DinSide og Aller Internetts ansvarlige redaktør å vitne og å utlevere bevis. Dette er den første rettslige kildevernsak mot redaktør i norsk nettmedium.

Nå har saken blitt behandlet i Høyesterett over to dager, og avgjørelse er ventet om en til to uker.

I forkant godkjente også Høyesterett at Norsk Redaktørforening gikk inn som såkalt partshjelper i kildevernsaken mot Danbolt. Les mer hos Norsk Redaktørforening.

Dette er saken i korte trekk

Den 11. oktober 2009 publiserte DinSide en artikkel under tittelen: "Kan du finne dette?" Den tok for seg rettigheter og plikter ved funn av fortidsminner i Norge. Bakgrunnen var funnet av den store "Staffordshire-skatten" i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.