Runestein i høyesterett

Kildevernsaken som også er omtalt som Runesteinsaken, har nå vært oppe i Høyesterett.

Høyesteretts lokaler. Foto: Per Ervland
Høyesteretts lokaler. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en viktig sak, som dreier seg om kildevern i nye medier. Det er derfor gledelig at Høyesterett velger å ta stilling i saken på en grundig måte, sier Petter Danbolt, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Aller Internett.

Kildevernsaken som har blitt kjent som Finneren-saken eller Runesteinsaken, kom opp etter et debattinnlegg på DinSide. Både tingretten og lagmannsretten har pålagt DinSide og Aller Internetts ansvarlige redaktør å vitne og å utlevere bevis. Dette er den første rettslige kildevernsak mot redaktør i norsk nettmedium.

Nå har saken blitt behandlet i Høyesterett over to dager, og avgjørelse er ventet om en til to uker.

I forkant godkjente også Høyesterett at Norsk Redaktørforening gikk inn som såkalt partshjelper i kildevernsaken mot Danbolt. Les mer hos Norsk Redaktørforening.

Dette er saken i korte trekk

Den 11. oktober 2009 publiserte DinSide en artikkel under tittelen: "Kan du finne dette?" Den tok for seg rettigheter og plikter ved funn av fortidsminner i Norge. Bakgrunnen var funnet av den store "Staffordshire-skatten" i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer