Russen kan puste ut

Lite trolig at Skatteetaten kommer på visitt.

Russen kan rope et ekstra hurra. Foto: Colourbox.com
Russen kan rope et ekstra hurra. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser likevel ut til at den jevne russ slipper å skatte av sponsorinntekter på bil og buss.

Onsdag uttalte Gry Nilsen advokat i Skattebetalerforeningen at russen skal betale skatt av reklameinntekter, og at inntektene regnes som kapitalinntekter med en skattesats på 28 prosent.

Reaksjonene lot ikke vente på seg: Hvordan skal reglene håndheves? Er det eieren av bilen som må betale? Må ikke russebuss-prosjektet gå i pluss før det er snakk om å betale skatt?

Spørsmålene ble videresendt til Skatteetaten, og nå har vi fått en offisiell uttalelse fra Astrid Dugstad Tveter, seksjonssjef for Skattedirektoratet. Den sier blant annet at reklameinntekter som knytter seg til russebiler og russebusser, ofte vil bli ansett som skattefrie fordi de i det vesentlige knytte seg til fritidssysler. Les hele uttalelsen lenger ned i saken.

Kommer ikke til Tryvann

- Skatteetaten har heller ikke planer om å ha Tryvann eller andre russetreff som eget kontrollområde i nær fremtid, skriver Skatteetaten.

Uttalelsen fra Skatteetaten:

En skatteplikt for bruk av privat kjøretøy til å innvinne reklameinntekter kan i visse tilfeller følge av de alminnelige reglene i skatteloven § 5-20 om skatteplikt for avkastning av løsøre utenfor virksomhet. Dette er ikke noe nytt. For reklameinntekter som knytter seg til russebiler og russebusser, vil slike inntekter ofte i stedet bli ansett som skattefrie fordi de i det vesentlige knytter seg til fritidssysler. Dette vil i hovedsak bli resultatet for vanlige reklameinntekter knyttet til russebiler-/busser. En eventuell skatteplikt (med tilhørende fradragsrett for relevante kostnader) må i tilfelle bero på en konkret vurdering, men det skal svært mye til før slike inntekter kan bli skattepliktige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer