Russen må skatte av reklame

Skal bidra til samfunnet som alle andre.

Disse russejentene kan ha glemt noe. Foto: Colourbox.com
Disse russejentene kan ha glemt noe. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til glede for enkelte og til forargelse for andre - russen skal også betale skatt. Enkelte russegjenger bruker flere hundre tusen kroner på russebussene sine, og mye av pengene er ofte skaffet ved hjelp av sponsorer og reklame.

- Det mange ikke vet, er at dette blir skattepliktig, så fremt den som bidrar med penger, musikkanlegg, eller andre varer gjør dette i reklameøyemed, sier advokat Gry Nilsen, faglig leder i Skattebetalerforeningen.

Foreldres gave til russen er derimot ikke skattepliktig fordi det neppe har noen spesiell reklameverdi om russen maler sin takk til mamma og pappa på russebussen.

Sjekk skattekortet ditt!

28 prosent til staten

Men hvis det dreier seg om et bidrag som har reklameverdi, skal den enkelte skatte av beløpet - som kapitalinntekt, med 28 prosent. Beløpet legges til den inntekten den enkelte avgangselev ellers har hatt i løpet av året. Derfor vil trolig en del befinne seg under grensen for å betale skatt, som er 39.997 kroner.

Men for de som har hatt en jobb ved siden av skolen, eller som mottar veldig mye penger for reklame på bussen, kan det bli snakk om å betale skatt. Hvis russen har hatt utgifter, for eksempel til maling, vil disse utgiftene redusere det beløpet det skal skattes av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer