Kollektivtransport og elsparkesykkel

Ruter + Tier = sant

Alle med månedkort skal få tilgang til elsparkesykler.

SPARKESYKKEL FOR TRIKK?: Går det raskere med elsparkesykkel enn trikk til din destinasjon, kan du snart bruke månedskortet ditt hos Ruter til å leie elsparkesykler fra Tier. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
SPARKESYKKEL FOR TRIKK?: Går det raskere med elsparkesykkel enn trikk til din destinasjon, kan du snart bruke månedskortet ditt hos Ruter til å leie elsparkesykler fra Tier. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Shifter har fått tilgang til tildelingsbrevet hvor det kommer fram at Tier vant Ruters anbudskonkurranse om elsparkesykler.

Ruter skriver også at flere av leverandørene leverte likt på en del av tildelingskriteriene, men at Tier skilte seg ut på drift, vedlikehold, brukerfokus og bærekraft.

De øvrige aktørene som var med i konkurransen, var de tre norske aktørene Zvipp, BIMM og Urban Infrastructure Partner (UIP), som står bak bysyklene, samt svenske VOI.

Ifølge Aftenposten vil personer med månedskort hos Ruter på trikk, buss og bane også kunne få tilgang til elsykler over hele byen.

Det er uklart når sparkesyklene vil være tilgjengelige gjennom Ruter.

– Hvis vi får til å gjøre noe allerede utover høsten, som gir mening og er fornuftig, så kan det godt hende at vi gjør det. Så kan det godt hende at en god del først vil skje neste sesong, sier direktør Endre Angelvik for mobilitetstjenester i Ruter tidligere onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer