Ruter øker prisene

Ruter øker prisene med 3 prosent.

DYRERE: Det blir dyrere å reise kollektivt i hovedstaden fra neste år: Ruter øker prisene med 3 prosent. Foto: NTB scanpix
DYRERE: Det blir dyrere å reise kollektivt i hovedstaden fra neste år: Ruter øker prisene med 3 prosent. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kunne vi fortelle at Vy øker prisene fra 1. februar. De øker med 3,1 prosent for både enkeltbilletter og periodebilletter.

Nå har Ruter ofentliggjort sine prisendringer for neste år:

- 26. januar 2020 endrer Ruter prisene i tråd med indeksregulering med kommunal deflator som er fastsatt i statsbudsjettet. Billettinntektene bidrar til å opprettholde dagens tilbud, skriver Ruter i en pressemelding.

De beskriver videre at alle prisene økes med tre prosent.

Ruter hevder i pressemeldingen at de gjennomfører den årlige prisøkningen i januar for å dekke inn de kostnadene kollektivtrafikken får som resultat av prisøkningen på tjenester ellers i samfunnet.

- Prisene økes noe for alle billettyper, og samlet utgjør økningen 3,0 prosent av Ruters billettportefølje, skriver de - og hevder videre at billettinntektene i sin helhet går tilbake til kollektivtilbudet.

Dette er de nye prisene

Du kan se alle de nye prisene hos Ruter i tabellen. En forhåndskjøpt enkeltbillett i én sone vil fra 26. januar koste 37 kroner i stedet for 36, som er prisen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer