Få kontroll på økonomien

Rydd opp etter sommerferien

Mange kvier seg for å skaffe seg oversikt og se hvor mye penger de egentlig har brukt i ferien. Det kan koste dem dyrt.

IKKE BRUN OG BLID: Emneknaggen #bareblid går sin seiersgang i sosiale medier, men dersom du ikke betaler kredittkortregningene dine tidsnok etter sommerferien, er det kanskje #barebrun vi vil se mest av utover høsten. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
IKKE BRUN OG BLID: Emneknaggen #bareblid går sin seiersgang i sosiale medier, men dersom du ikke betaler kredittkortregningene dine tidsnok etter sommerferien, er det kanskje #barebrun vi vil se mest av utover høsten. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Sommerferien går mot slutten, og høstens alvor med jobb, skole og annet skyller inn over deg.

For å gå sensommeren i møte med sunn økonomi, er det noen grep du bør gjøre så snart ferien er over, som Dinside har fått ekspertene til å liste opp for deg.

Kvitt deg med kredittkortregningen

Du har kanskje benyttet sommerferien til å shoppe litt, for det er nemlig mange gode kjøp du kan gjøre i de typiske ferielandene nordmenn reiser til. Men, har du handlet med kredittkort, bør du betale regningen så for som mulig, i alle fall innen fristen.

- Venter du for lenge med dette, begynner fort de høye rentene på kredittkortet å løpe, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.no.

Hun anbefaler å sette deg ned straks etter ferien og skaffe deg oversikt over dine økonomiske utskeielser. For de fleste skal det nemlig ikke mer til enn litt innstramming de neste månedene for å «rette opp» igjen.

Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, er enig med Tvetenstrand om at oversikt og kredittkort bør være førsteprioritet når ferien er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer