"Rydder" opp renta

SKJULT RENTEHOPP: Storebrand Bank straffer trofaste kunder med økt rente jo mer de betaler ned på boliglånet. Slik melker de kunder de ikke tjener nok penger på.

Publisert
Sist oppdatert

Konrad Jørgensen i Oslo syntes renta på sitt boliglån var mistenkelig høy, men trodde det var snakk om en feil. Han ringte straks banken.

- Jeg fikk vite at Storebrand Bank hadde hatt en opprydning, og økt renta med 0,2 til 0,5 prosent på alle lån under 500.000 kroner. Lånet mitt hadde akkurat kommet under denne grensa, sier han.

Straff

Dette betyr at flesteparten av bankens 61.000 kunder får et uventet rentehopp når boliglånene deres kryper under 500.000 kroner.

Bankene har lenge hatt høyere rente for små lån enn for store lån. Det nye her er at eksisterende kunder rammes.

At de trofast har betalt renter og avdrag i årevis, spiller ingen rolle. I stedet straffes de med høyere rente. Jørgensen fnyser.

- Jeg har vanskelig for å forstå at den eneste årsaken til rentehoppet er at lånet ikke lenger er stort nok, sier webutvikleren.

Stiger mer

Bankene opererer med såkalte rentetrapper for boliglån. De fleste bankene har ulik rente for lån over og under 500.000 kroner. Storebrand Bank skiller også ved 250.000 og 750.000 kroner.

DinSide ba forleden Jørgensen ringe banken på nytt for å høre om renta gjør et nytt hopp når lånet blir mindre enn 250.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer