Matpriser:

Så billig er det nå

Det er fortsatt lønnsomt å reise til Sverige for å handle, men du må handle langt smartere enn før.

GRENSEKUPP: Capri-Sun er blant de varene du fortsatt kan spare mye på å handle i Sverige, hele 50 kroner per ti-pakk. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
GRENSEKUPP: Capri-Sun er blant de varene du fortsatt kan spare mye på å handle i Sverige, hele 50 kroner per ti-pakk. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske krona er svak, og svenskene har hatt rekordhøy prisstigning det siste året. Det kan likevel fortsatt lønne seg å ta påskehandelen over grensen, men da må du handle smart, viser vår pristest.

Vår handlekurv med 45 varer koster 3852,18 kroner på Oda, mot 3033,34 kroner på Nordby Supermarked. Du kan altså spare 818,84 kroner, eller drøye 21 prosent.

Det høres kanskje rart ut å kjøpe chips per kilo eller en liter ketsjup. For en del av varene stemmer ikke mengde overens, så her har vi regnet om.

Denne gangen har vi gjort pristesten fra pulten.

Nordby supermarked har lansert en netthandelsløsning, mathent.se, slik at du kan gjøre unna mesteparten av handelen hjemmefra, fra pulten, eller sofaen om du vil.

Vi har valgt å sammenligne med den norske nettbutikken Oda.no, som i de siste pristestene vi har gjort havner i lavprissegmentet.

Selv om du slipper å lete rundt i butikkene på Nordby-senteret, må du likevel ta turen over grensen. Mathent har, naturlig nok, ingen hjemleveringstjeneste til Norge, men prisene er de samme som du får inne i supermarkedet. På den måten er det også enkelt å sjekke hva som lønner seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.