Priser i Sverige vs Norge

Så billig er Sverige nå

Vår sjekk av over 200 varer viser at prisene i snitt er 51,96 prosent høyere i Norge, men på enkeltvarer er det enorme forskjeller - begge veier. Spesielt på baderoms- og rengjøringsprodukter bør du ha tunga rett i munnen.

BILLIGERE: Av 201 sjekkede varer er hele 178 av dem billigere i Sverige. Foto: Odd Roar Lange
BILLIGERE: Av 201 sjekkede varer er hele 178 av dem billigere i Sverige. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleferien nærmer seg med stormskritt og mang en nordmann planlegger å legge mye av handelen til rett over grensa.

DinSide har derfor tatt turen til Maxi Mat på Nordby shoppingcenter og samlet inn priser på over 200 varer. Dem har vi sammenlignet med hva de samme varene koster i norske butikker. Prisene ble innhentet 9. desember i Sverige og 10. desember i Norge.

Slik har vi sjekket

Du skal vanskelig finne én norsk butikk som har det samme vareutvalget som den enorme Maxi Mat-butikken, så de norske prisene har vi samlet inn fra flere butikker. For å gjøre det litt effektivt har tatt utgangspunkt i Oda (tidligere Kolonial), som nå matcher Rema 1000 på pris på det aller meste, men også sjekket hva både Coop, Kiwi, Meny og til og med Europris tar for noen av de samme varene, der den beste prisen er ført opp i tabellen.

Vi kan ikke garantere at alle de 200 norske prisene vi fant er de absolutt laveste på markedet, for eksempel om noe er på tilbud på Spar, men de vil nok være ganske representative for hva de koster i de rimeligste, norske butikkene, eller de litt dyrere butikkene når det er snakk om litt mer «eksotiske» varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer