Priser i Sverige vs Norge, september 2022

Så billig er Sverige nå

Matprisene har økt mer i Sverige enn i Norge, ifølge tall fra SSB og SCB. Men forskjellen er større nå enn da vi sjekket prisene for et snaut år siden.

BILLIGERE: Vi har prissjekket 298 varer på Maxi mat mot hva de koster i Norge. Foto: Odd Roar Lange
BILLIGERE: Vi har prissjekket 298 varer på Maxi mat mot hva de koster i Norge. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Alt» er dyrere om dagen, også mat og drikke. Ifølge SSB steg prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer med 10,3 prosent fra august 2021 til august 2022. I Sverige melder SCB at prisstigningen har vært 14 prosent i samme periode.

Men likefullt er det mye penger å spare om du gjør handelen i Sverige, viser DinSides prissjekk. Vi har sammenlignet prisene på 298 varer fra Maxi Mat på Nordby Shoppingcenter med hva de samme varene koster i Norge.

Skal vi oppsummere våre funn raskt: Av de 298 varene vi sjekket var 269 av dem (90,3 prosent) billigst i Sverige, mens 29 av dem var billigst i Norge. Varene som var billigst i Norge var i snitt 26,23 prosent dyrere i Sverige, mens varene som var billigst i Sverige i snitt var 64,87 prosent dyrere i Norge.

Totalsummen på samtlige av varene var 62,01 prosent høyere i Norge enn i Sverige. Da vi sjekket priser før jul i fjor, var det tilsvarende tallet 51,96 prosent. Forskjellen skyldes nok dels at valutakursen for svenske kroner er lavere nå enn da, og at butikker nær grensen kanskje ikke har satt opp prisene like mye som i resten av Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer