Strømpris

Så dyr blir strøm­men der du bor

Ny rapport viser økte forskjeller mellom Nord- og Sør-Norge.

FORSKJELLER: Forbrukere i Sør-Norge må belage seg på høyere priser enn i Nord-Norge, viser en fersk analyse fra NVE. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
FORSKJELLER: Forbrukere i Sør-Norge må belage seg på høyere priser enn i Nord-Norge, viser en fersk analyse fra NVE. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det blir kaldere, øker som regel strømregningen, siden strømprisen og -forbruket går opp.

En ny analyse fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) viser at strømbrukere i Sør-Norge må belage seg på høyere priser enn i Nord-Norge.

Prisen for den kommende vinteren i Nord-Norge ventes å bli rundt 40 øre kilowattimen, da uten nettleie og avgifter, mens prisen i Sør-Norge spås å ligge et par øre over dette igjen. De siste årene har Nord-Norge i snitt ligget 1,5 øre kilowattimen under resten av Norge, skriver E24.

Større forskjeller

Forskjellen mellom landsdelene er også ventet å øke: «Vår analyse viser at prisforskjellene mellom nord og sør i Norge vil bli større i fremtiden», skriver nemlig NVE.

NVE spår at strømprisene i Nord-Norge trolig vil ligge mellom tre og ni øre kilowattimen under prisene i Sør-Norge i perioden 2022–2030.

«Antagelsen om en stor vindkraftutbygging i Sverige fører til lave svenske kraftpriser, som også påvirker prisene i Midt- og Nord-Norge. Begrenset kapasitet i nettet gjør imidlertid at prisene i Sør-Norge ikke reduseres like mye», står det i NVEs ferske analyse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer