Strømpris høsten og vinteren 2019/2020

Så dyr blir strømmen framover

Månedskontraktene for de neste kvartalene viser hvilken strømpris du kan forvente.

HØYERE FORBRUK: Om høsten og vinteren øker strømforbruket samtidig som temperaturen synker. Norske strømkunder kan, imidlertid, belage seg på en lavere regning enn i fjor. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
HØYERE FORBRUK: Om høsten og vinteren øker strømforbruket samtidig som temperaturen synker. Norske strømkunder kan, imidlertid, belage seg på en lavere regning enn i fjor. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er i gang, og vinteren kommer også snikende. Dette medfører økt strømforbruk til oppvarming og belysning, og videre høyere strømregning for flere husholdninger.

Men, hvordan blir strømprisen denne høsten og vinteren sammenlignet med i fjor?

Dersom vi ser på månedskontraktene for fjerde kvartal i 2019 (oktober, november og desember) og første kvartal i 2020 (januar, februar og mars) hos strømbørsen Nasdaq, ser det positivt ut.

- Strømmen ser ut til å bli 20 prosent rimeligere i høst og vinter enn den var samme periode i fjor, mens nettleien og avgiftene ligger på omtrent samme nivå, sier næringspolitisk rådgiver Lars Ragnar Solberg i Energi Norge til Dinside.no.

Sparer over tusen kroner

Denne beregningen er basert på gjennomsnittstall og framtidspriser hos strømbørsen. Nettleie, merverdiavgift og andre avgifter på strømregningen kommer i tillegg.

Solberg setter opp følgende regnestykke for å vise hvor mye en husholdning kan forvente å betale for strøm denne vinteren:

  • Forventet strømregning for et forbruk på 12.420 kilowattimer av et totalt årsforbruk på 20.000 kilowattimer i Oslo, blir 4822 kroner vinteren 2019/2020.
  • Tilsvarende strømregning i fjor var 5990 kroner, hvilket betyr 1168 kroner mindre uten nettleie og avgifter.

Normalt vannivå

Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight forventer at kraftprisen er rundt 40 øre før jul, og rundt 45 øre i vintermånedene over nyttår. Dette er mellom fem og ti øre lavere enn det som var tilfellet vinteren som var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer