Mobilpriser utland

Så dyr er feriesurfingen

Selv på ferie kan det være vanskelig å legge fra seg telefonen, men vær obs på prisene på 4G-bruken.

MOBIL I UTLANDET: Det er ikke alltid like lett å la mobilen ligge på ferie, men det kan bli dyrt å surfe på 4G. Foto: Shutterstock
MOBIL I UTLANDET: Det er ikke alltid like lett å la mobilen ligge på ferie, men det kan bli dyrt å surfe på 4G. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to somre siden satt EU en stopper for dyr feriesurfing innenfor EU/EØS-området, som betyr at du for eksempel kan bruke telefonen i Spania som om du var hjemme i Norge. Går ferien derimot andre steder, kan det bli en dyr affære å surfe og strømme med mobilen.

Og selv om det er trådløse nettverk på de stedene du befinner deg, anbefaler sikkerhetsekspertene at du heller bruker mobildata så langt det lar seg gjøre.

Reiser du til land som Thailand, Tyrkia og USA, må du betale ekstra for mobilbruken din, og enkelte mobiloperatører tar seg godt betalt for nordmenns bruk på reisefot.

Vi har sjekket hva det koster å ringe hjem til Norge og bruke mobildata når du ferierer i disse tre landene.

Prisene ble samlet inn fra operatørenes nettsider den 27. juni, og vi har også sett på prisen på datapakker i utlandet.

I tillegg til Thailand, Tyrkia og USA har vi også tatt med Marokko som feriedestinasjon.

Komplett er ute

Nytt siden sist gang vi sjekket er at Komplett Mobil, som var den eneste som tilbød fri datastreifing i USA, er borte fra listen. Selskapet er nemlig kjøpt opp av Ice. Gudbransdal Energi har for øvrig lansert et abonnement, Verdensborger, som også tilbyr inkludert datapakke og fri bruk av SMS, MMS og tale i Sveits, Thailand og USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer