Prisnivå i Europa:

Så dyrt er det egentlig i Norge

Sjekk hvordan prisnivået ligger an i forhold til andre europeiske land. Vi kan røpe allerede nå at en del ting er dyrt i Norge, men slett ikke alt.

PRISNIVÅ: Syns du alt er dyrt i Norge? Prisnivået i Norge er slett ikke høyest på alle områder, sammenlignet med andre land i Europa. Foto: NTB Scanpix
PRISNIVÅ: Syns du alt er dyrt i Norge? Prisnivået i Norge er slett ikke høyest på alle områder, sammenlignet med andre land i Europa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Spesielt i etterkant av ferier i utlandet, er det lett å tenke at alt er så mye bedre i utlandet - ikke minst prisnivået. Men er det virkelig så mye dyrere i Norge på alle områder, eller er dette en vel bevart myte som det er på tide å ta knekken på?

Her kommer statistikken fra Eurostat inn i bildet.

Dyrest alkohol og tobakk

Oversikten fra Eurostat, som du selv kan se nærmere på lenger nede i artikkelen, viser at det er ett område hvor Norge virkelig har de høyeste prisene i Europa: på alkohol og tobakk.

Her ligger de norske prisene hele 123,4 prosent høyere enn snittet i EU, mens Bulgaria ligger i det motsatte prissjiktet, hvor disse varene koster 43,6 prosent mindre enn EU-snittet.

Vi må dessuten ned til sjuende- og åttendeplassen for å finne Sverige og Danmark i prisoversikten.

Her er det nest dyrest i Norge

På tre andre områder kommer Norge ut med et svært høyt prisnivå, kun slått av et annet land i hver kategori: Mat, personlig transport og kultur. og fritidsaktiviteter koster langt mer i Norge enn snittet i EU.

Det er likevel verdt å merke seg at mat koster mer i Sveits, bilhold er hakket dyrere i Danmark mens kultur- og fritidsaktiviteter er dyrere på Island.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer