Pasientreiser

Så enkelt får du penger igjen for transport til legen

Nå har det blitt mye enklere å få refundert penger for pasientreiser. 

REISEUTGIFTER I FORBINDELSE MED LEGEBESØK? Nå kan du enkelt få refundert utgifter du har hatt i forbindelse med legebesøk. Foto: Kristin Sørdal
REISEUTGIFTER I FORBINDELSE MED LEGEBESØK? Nå kan du enkelt få refundert utgifter du har hatt i forbindelse med legebesøk. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du har alltid kunnet få refundert utgifter for transport i forbindelse med legebesøk, men dette har vært en heller kronglete oppgave - og søknaden har inntil nå måttet sendes inn skriftlig.

Nå er regelverket endret og du kan sende søknad om refusjon elektronisk. Du finner tjenesten på Min helse - samme sted som du finner din egen kjernejournal og dine e-resepter.

Hvordan få penger tilbake for reiser til legen

Alle som har gjennomført en reise fra og med 1. oktober 2016, kan søke om refusjon av utgiftene etter de nye reglene - og de kan søke elektronisk.

Nå har de gått fra å dekke utgifter tilsvarende billigste rutegående transportmiddel til å gi en standardsats på 2,20 kroner per kilometer.

Avstanden til behandlingssted - og refusjonen du har krav på - regnes automatisk ut når du legger inn behandlingssted i den elektroniske søknaden.

Du trenger heller ikke legge ved bekreftelse fra behandlingsstedet; denne informasjonen vil automatisk bli hentet fra tilgjengelige registere.

Unntaket er dersom du søker refusjon for barn fra 12 til 18 år; her vil du måtte legge ved bekreftelse på oppmøte - av hensyn til barnets personvern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.