Pasientreiser

Så enkelt får du penger igjen for transport til legen

Nå har det blitt mye enklere å få refundert penger for pasientreiser. 

REISEUTGIFTER I FORBINDELSE MED LEGEBESØK? Nå kan du enkelt få refundert utgifter du har hatt i forbindelse med legebesøk. Foto: Kristin Sørdal
REISEUTGIFTER I FORBINDELSE MED LEGEBESØK? Nå kan du enkelt få refundert utgifter du har hatt i forbindelse med legebesøk. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du har alltid kunnet få refundert utgifter for transport i forbindelse med legebesøk, men dette har vært en heller kronglete oppgave - og søknaden har inntil nå måttet sendes inn skriftlig.

Nå er regelverket endret og du kan sende søknad om refusjon elektronisk. Du finner tjenesten på Min helse - samme sted som du finner din egen kjernejournal og dine e-resepter.

Hvordan få penger tilbake for reiser til legen

Alle som har gjennomført en reise fra og med 1. oktober 2016, kan søke om refusjon av utgiftene etter de nye reglene - og de kan søke elektronisk.

Nå har de gått fra å dekke utgifter tilsvarende billigste rutegående transportmiddel til å gi en standardsats på 2,20 kroner per kilometer.

Avstanden til behandlingssted - og refusjonen du har krav på - regnes automatisk ut når du legger inn behandlingssted i den elektroniske søknaden.

Du trenger heller ikke legge ved bekreftelse fra behandlingsstedet; denne informasjonen vil automatisk bli hentet fra tilgjengelige registere.

Unntaket er dersom du søker refusjon for barn fra 12 til 18 år; her vil du måtte legge ved bekreftelse på oppmøte - av hensyn til barnets personvern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer