Kjøp og leie av hytte

Så høy er «døgn­prisen» på hytta di

Hva hytta koster deg beror i stor grad på hvor ofte du bruker den, og det du gjør når du ikke er der selv.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikringsskadestatistikken. I saken under kan du lese om flere kostnader som er knyttet til det å eie ei hytte. Vis mer
Publisert

Pandemien og flere ferier innenfor landegrensene har ført til et «boom» i hyttemarkedet - ønsket om å kjøpe hytte har økt mer enn antallet hytter som er til salgs.

Eiendomsmeglere som selger hytter opplever rekordstor interesse for sjøhytter i disse dager, ettersom sommerferien kryper nærmere.

Hundretusener av nordmenn må droppe utenlandsferien i sommer, og mange vurderer hytteferie i stedet. Tilbudet holder imidlertid ikke tritt med etterspørselen, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Sjekk døgnprisen på hytta

Kvadsheim råder de som vurderer hyttekjøp om å tenke på om de kommer til å bruke hytta så mye at det blir mest lønnsomt å eie eller leie i årene fremover. De fleste hyttekostnadene er nemlig faste, uavhengige av hvor ofte hytta brukes.

For å illustrere hvor mye hytta koster deg i året og per døgn du bruker den, har siviløkonomen satt opp et regnestykke for ei hytte på 70 kvadratmeter som koster to millioner kroner og er fullfinansiert gjennom utvidelse av boliglånet (boligprisøkningen de siste årene har gjort denne typen finansiering av hyttekjøpet mulig for de fleste):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer