Pågående strømselgere på gata

Sa ja til e-post, fikk ny strømavtale

Therese (37) skiftet strømleverandør uten å vite det.

UNDERSKRIFT: Therese Pande-Rolfsen trodde hun godkjente at Fortum kunne sende henne e-post. I virkeligheten underskrev hun en ny strømavtale. Foto: Vitali Michkou/Shutterstock/NTB scanpix
UNDERSKRIFT: Therese Pande-Rolfsen trodde hun godkjente at Fortum kunne sende henne e-post. I virkeligheten underskrev hun en ny strømavtale. Foto: Vitali Michkou/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

De står utenfor kjøpesentere, jernbanestasjoner og andre steder der mange folk ferdes. De ringer også, og kommer til og med på døra di.

Vi snakker om strømselgere, sendt på vegne av selskaper som vil ha deg til å bytte strømavtale.

De fleste oppfører seg sikkert ordentlig. Men Therese Pande-Rolfsen møtte en selger utenfor en butikk i Kongsberg som definitivt ikke gjorde det.

- Kan jeg sende deg mail?

- En yngre dame tok kontakt med meg og lurte om jeg ville bytte strømavtale. Jeg sa at jeg i så fall måtte snakke med mannen min, og at vi sammen måtte ta en slik avgjørelse hjemme i ro og mak, forteller Pande-Rolfsen til Dinside.

Deretter spurte selgeren om hun ville gi henne tillatelse til å sende henne e-post med mer informasjon.

Det syntes Therese var greit. Hun måtte bare skrive under på iPad-en selgeren hadde.

Senere oppdaget Pande-Rolfsen at hun og mannen faktisk hadde byttet strømavtale, helt uten å være klar over at det var dette hun hadde skrevet under på.

- Det var veldig ubehagelig, og jeg må si at jeg følte meg litt dum. Men jeg ble også sint, og tenkte at det ikke er greit å opptre på denne måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer