Nettpakker til utkant-Norge

Så lang tid går det før denne når Finnmark

Vi sammenlignet PostNord og Posten.

FRAMME: Denne pakka brukte knapt et døgn til en adresse i Oslo. Det tok fire dager før ei tilsvarende pakke som ble bestilt samtidig nådde Tana i Finnmark. Foto: Tore Neset
FRAMME: Denne pakka brukte knapt et døgn til en adresse i Oslo. Det tok fire dager før ei tilsvarende pakke som ble bestilt samtidig nådde Tana i Finnmark. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden bestilte Dinside tastaturer fra fem ulike nettbutikker for å sjekke hvilke som kom kjappest fram.

Mottakeradressen var i Oslo, stedet med best infrastruktur i hele landet.

Vi ville også sjekke hvor lang tid det tar når vi bestiller pakker fra en adresse helt nord i landet. Derfor bestilte vi samtidig to pakker til Tana i Finnmark, som på SSBs ferske indeks scorer 480 poeng når det gjelder sentral beliggenhet. Til sammenligning ligger Oslo på 1000.

Tana og Oslo er to ytterpunkter i nord og sør. Siden vi verken hadde tid eller kapasitet til å sende pakker overalt i landet, spurte vi de to fraktselskapene om hva folk i andre deler av landet kan forvente når det gjelder leveringstid.

To tastaturer, to fraktselskaper

Vi brukte to hentestederi Tana: Mix Tigerns kiosk for PostNord og Coop Prix med Post i butikk. Senteret ligger hele 200 mil fra lageret til Norges største nettbutikk Komplett.no, som er den ene kandidaten i testen vår.

Den andre er Dustin home. De har hovedlager i Rosersholm ved Stockholm. I vår test av pakker til Oslo kom de likevel som nummer to, med levering bare seks timer etter Komplett. Lageret ligger for øvrig litt over 156 mil fra Tana, dersom man kjører E4 gjennom Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer