Oppsigelsestid på mobilabonnementer

Så lang tid kan det ta å bytte mobiloperatør

Selv om de lover å ikke binde deg, kan du bli bundet i opptil to måneder.

TING TAR TID: Noen mobiloperatører har vilkår som gjør at du ikke spiller unna før utgangen av måneden etter du sier opp. Altså to måneder oppsigelsestid. Heldigvis har de fleste valgt langt raskere metoder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
TING TAR TID: Noen mobiloperatører har vilkår som gjør at du ikke spiller unna før utgangen av måneden etter du sier opp. Altså to måneder oppsigelsestid. Heldigvis har de fleste valgt langt raskere metoder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Ingen avtaletid» skryter mobiloperatøren Ice.net på nettsidene sine.

Og man skulle derfor tro at det er en smal sak å si opp abonnementet hos dem, for å prøve lykken hos andre.

Men det er det ikke. Vår kartlegging av markedet viser nemlig at det kan ta opptil to måneder før du slipper unna et mobilabonnement, blant annet hos Ice.net.

- Vi ser ofte denne problemstillingen; det er veldig enkelt å komme inn i en avtale, mens det ikke er like enkelt og kjapt å komme seg ut, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet til Dinside.

Grunn til å lese vilkår

Etter at fri roaming-regimet trådde i kraft har det skjedd mye med mobilprisene, og mange vil trolig se seg om etter alternativer. Det er ofte da man oppdager om mobiloperatøren har vilkår som skaper en oppsigelsestid.

De fleste slipper deg senest den første dagen i måneden etter oppsigelsen, ofte fordi måneden du befinner deg i allerede er betalt. Men noen skriver som Ice.net:

«Tjenesten sies opp av begge parter med 1 måneds varsel regnet fra førstkommende måned etter at oppsigelsen kom frem til den andre parten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer