Prissjekk på boliglån

Så lav rente bør du prute deg til

Det er store prisforskjeller på boliglån, og med en mulig renteoppgang rundt hjørnet, er det ikke dumt å gå i forhandlinger med banken.

RENTESJEKK: Ta deg noen minutter i nettbanken, finn ut hvilken boliglånsrente du har og hvor store månedlige avdrag du betaler. Det kan hende du både kan få lavere rente og betale mer ned på boliglånet, som ikke er dumt i lys av tidligere og kommende renteøkninger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
RENTESJEKK: Ta deg noen minutter i nettbanken, finn ut hvilken boliglånsrente du har og hvor store månedlige avdrag du betaler. Det kan hende du både kan få lavere rente og betale mer ned på boliglånet, som ikke er dumt i lys av tidligere og kommende renteøkninger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har varslet den kraftigste renteøkningen på flere år i årets andre kvartal. Styringsrenta har allerede blitt satt opp to ganger på sju måneder, i september 2018 og mars 2019, og neste heving er ventet torsdag 20. juni, altså om ei drøy uke.

Når sentralbanken setter opp styringsrenta, er ikke bankene seine om å følge etter og øke utlånsrentene sine. Derfor kan det være lurt å sjekke betingelsene på boliglånet ditt og se om du kan få lavere rente og betale større avdrag.

Dinside gir deg oversikt over de billigste boliglånene dersom du er i 30-, 40- eller 70-årene, så vet du hva du kan forhandle med banken din om.

NB: Artikkelen er korrigert siden publisering.

Beste boliglån for 30-åringen

De fleste banker tilbyr egne boliglån for unge, som du oftest kan få så lenge du er under 34 år.

Hvis vi lager et regneeksempel for en person på 30 år med boligverdi på tre millioner kroner, lån på 2.550.000 kroner og nedbetalingstid over 25 år, får vi opp følgende topp tre-liste:

Som du ser, er det Fana Sparebank, Din Bank og Landkreditt Bank som kommer best ut. Den laveste effektive renta 30-åringen kan få er på 2,31 prosent. I motsatt ende finner vi Sparebanken DIN med effektiv rente på 2,96 prosent, som utgjør over 800 kroner i måneden i vårt tilfelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer