Styringsrenten øker mars 2019

Så lenge bør du vente før du binder renten

Ekspertene kommer med sine beste råd.

BINDE RENTA: Nå som styringsrenten øker, og bankene kanskje følger etter og setter opp sine utlånsrente, lurer du kanskje på om du bør går for fastrente på hele eller deler av boliglånet ditt. Foto: Eilin Lindvoll.
BINDE RENTA: Nå som styringsrenten øker, og bankene kanskje følger etter og setter opp sine utlånsrente, lurer du kanskje på om du bør går for fastrente på hele eller deler av boliglånet ditt. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sentralbanken har økt styringsrenten både i september 2018 og mars 2019, begge gangene med 0,25 prosentpoeng.

I kjølvannet av renteøkningene er det alltid spennende å se hvordan bankene reagerer og hva de gjør med boliglånsrentene sine. Ofte har vi sett at flere banker setter opp rentene sine allerede dagen og uka etter Norges Banks renteøkning.

Hva kan du gjøre hvis du får varsel om at banken din øker rentene som følge av oppgangen i styringsrenten?

Prøv å forhandle med banken først

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim råder deg til å først og fremst ringe banken din hvis du får varsel om at de setter opp rentene sine. Da kan du høre om dette gjelder alle kundene, eller om det er mulighet for deg å slippe unna med ditt boliglån.

Ved å sjekke boliglånsrente hos Finansportalen, kan du finne ut om andre banker har bedre renter enn din nåværende, og dette kan du bruke til å forhandle med banken før du eventuelt bytter.

- Mange vet ikke at fagorganiserte og medlemmer i enkelte organisasjoner får bedre vilkår i noen banker, som også er et godt forhandlingskort, sier Kvadsheim til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer