Rentebeslutning og pengepolitisk rapport september 2020

Så lenge forblir renta uendret

Styringsrenta står på stedet hvil - enn så lenge.

Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres

Torsdag offentliggjorde Norges Bank høstens første rentebeslutning, og nok en gang står styringsrenta helt i ro på rekordlave null prosent.

«Norges Banks komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet har enstemmig besluttet å holde styringsrenten uendret på null prosent. Slik komiteen nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover,» skriver Norges Bank i pressemeldingen i dag.

Lav styringsrente fremover

I vurderingene for rentebeslutningen har komiteen lagt vekt på at norsk økonomi er inne i et kraftig tilbakeslag. De kommenterer at aktiviteten har tatt seg opp gjennom sommeren – men at dette fortsatt er lavere enn ved inngangen til året.

Arbeidsledigheten er fortsatt høy og det hersker stor usikkerhet om den videre gjeninnhentingen i norsk økonomi.

– Det kraftige økonomiske tilbakeslaget og stor usikkerhet om den videre utviklingen tilsier at renten holdes i ro til vi ser klare tegn til at forholdene i økonomien normaliseres, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer