Er fryseren din også full av restemat og pakker med kjøttdeig og laks du har funnet på tilbud?
Da har du sikkert full oversikt over når disse varene går ut på dato. Eller?
Les også: Du spiser gammel mat
For tro det eller ei, mat holder seg dessverre ikke i årevis - selv om du putter den i fryseren.
Enkelte varer har for eksempel en holdbarhet på kun noen måneder. Vet du hvilke det er snakk om?
Les også: Frossen mat er sunnest
Dette er viktig for holdbarheten
Men først litt om innfrysing, oppbevaring og tining.
Innfrysing: Skal man fryse ned mat som ikke har vært frosset før, oppnås best kvalitet ved en innfrysingstemperatur på minus 25 grader, ifølge Samvirke.dk.
Da dannes det ikke like mange iskrystaller i maten som når den fryses ved varmere temperaturer, hvor innfrysningstiden er lenger. Iskrystaller kan sprenge cellene i kjøttet/fisken/grønnsakene og redusere kvaliteten.
Dessverre har nok de færreste en egen fryser for hurtig innfrysing av varer. Men du bør i alle fall huske på å fryse varen i god tid før datoen for siste forbruksdag, råder Matportalen.no.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger