Så lett avslører du kortsvindlerne

Bruk korrekturlakk!

Dekk til kontrollnummeret på kredittkortet ditt med korrekturlakk. Foto: Kim Jansson
Dekk til kontrollnummeret på kredittkortet ditt med korrekturlakk. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å sikre seg hundre prosent mot kortsvindel. Det skal ikke mye til før noen får tak i opplysningene på kredittkortet ditt, og misbruker dem. Så hva kan du gjøre for å finne ut om noen har misbrukt kortopplysningene dine?

Bak på kredittkortet ditt har du et kontrollnummer, en såkalt CVC2-kode. Denne koden må du opplyse om når du handler med kredittkort via telefon, postordre eller på nettet (dersom det ikke finnes andre sikkerhetsløsninger).

Les også: Hva kan du bruke eddik til? Vi testet husmortipset!

Security Valley er et selskap som jobber med informasjonssikkerhet, og anbefaler kortbrukere å lære seg CVC2-koden utenat. Deretter bør du finne frem korrekturlakken, og male over nummeret, melder selskapet på sine nettsider.

Dersom lakken er skrapet av, kan det være sjanser for at noen har misbrukt kortinformasjonen, og da bør du varsle kortselskapet med en gang.

Du kan eventuelt bruke en tusj eller liknende og tegne over nummeret.

LES OGSÅ: Professor i IT-sikkerhet har hacket BankID

Flere forholdsregler

Litt korrekturlakk er selvfølgelig ikke alle foholdsregler du kan ta mot å bli svindlet. Forbrukerrådet har samlet sammen åtte tips til sikrere bruk av kort. Her er listen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer