Så lett kuttet vi matbudsjettet med 5.600 kroner i året

Kjøper du også brød i butikken? Da kan du spare store beløp om du heller baker selv!

MYE Å SPARE: Baker du brød selv, kan du slippe unna med en stykkpris på drøye 3 kroner, mot butikk-brød som lett koster 30 kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL
MYE Å SPARE: Baker du brød selv, kan du slippe unna med en stykkpris på drøye 3 kroner, mot butikk-brød som lett koster 30 kroner. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du brød til 30 kroner i butikken, kan du spare mange tusen kroner på å bake selv. Og det krever nesten ingen innsats!

Akkurat hvor mye penger du potensielt kan spare på å bake brød selv, vil selvsagt avhenge av størrelsen på husholdningen, brødforbruket og hva slags brød (til hvilken pris) du vanligvis kjøper i butikken.

Familien i vårt regnestykke spiser cirka fire brød per uke, og når du slipper unna med drøye 3 kroner per brød i stedet for 30, sier det seg selv at det er mye å spare på å bake selv.

Les også: Vi kaster 190.000 brød hvert år

Dette koster det å bake selv

Hva det koster å bake brød selv, vil selvsagt avhenge av hva du har i brøddeigen. Nedenfor har vi satt opp to forskjellige eksempler:

En type med en ganske enkel oppskrift som kommer på 3,34 kroner per brød. Og en annen type med solsikkekjerner og kesam, som kommer på en kostnad på 9,35 kroner per brød.

Begge brødene bakes med vann som væske, dette kommer i tillgg til kesam på det mer avanserte brødet.

Husk også at du ikke bør oppbevare brødet ditt i plastpose - og dette gjelder i aller høyeste grad også for hjemmebakte brød. Pakk det heller inn i et kjøkkenhåndkle, så beholder det den ferske konsistensen lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer