Så lett sparer du på strømutgiftene

Det er veldig enkelt å bytte til en rimeligere avtale.

Det er fort gjort å spare penger på strømutgiftene. Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE
Det er fort gjort å spare penger på strømutgiftene. Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synkende temperaturer og mørkere kvelder gir et større forbruk av strøm, og dermed også høyere strømregninger i tiden fremover. Bytter du til det rimeligste alternativet, kan det utgjøre mange sparte kroner i løpet av vinteren.

>> Så lett kutter du utgiftene med flere tusen kroner

Bytt strømleverandør jevnlig

Selv om det er penger å spare, er det svært mange nordmenn som sjelden eller aldri bytter strømleverandør. NVE har tidligere beregnet at nordmenn kunne spart 570 millioner kroner ved å bytte til rimeligere leverandører.

Også om du har byttet leverandør i løpet av det siste året er det verdt å sjekke om det finnes billigere alternativer i DinSides strømkalkulator. I undertegnedes tilfelle vil et bytte av leverandør kunne kutte de årlige utgiftene med 900 kroner.

Er det lenge siden du byttet strømleverandør, eller har du aldri gjort det, er sjansen stor for at du kan spare langt mer enn dette.

Og det er svært enkelt, du går bare til den valgte strømleverandørens nettsider og fyller ut informasjon. Husk å merke deg navnet på den rimeligste strømavtalen i strømkalkulatoren, slik at du velger nettopp denne når du legger inn bestillingen.

Les også: Frykter du et rentehopp?

Fastpris eller spotpris?

Det som også kan avgjøre størrelsen på strømregningen din, er hvilken type avtale du velger.

Velger du en fastprisavtale, binder du prisen for en periode. Dette gjør at du hele tiden vet hva du skal betale. Har du en anstrengt økonomi og vil få problemer med å betale hvis prisene stiger kraftig bør du vurdere å velge fastpris.

Er du derimot ute etter den rimeligste strømavtalen, er det historisk sett spotprisavtaler som er billigst. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var tilfellet også i 2012.

Bytter du fra en dyr fastprisavtale til den rimeligste spotprisavtalen, kan det fort bli mye å spare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer