Så lett tok de 50 kroner

Selv en forbrukerjournalist lar seg rive med.

Hjelp! Det renner inn med tekstmeldinger. Foto: Kristina Picard
Hjelp! Det renner inn med tekstmeldinger. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett som det er sitter jeg hjemme foran tv og ser en irriterende dansende flodhest hoppe over skjermen. Av og til er flodhesten byttet ut med ristende rumper, eller en syngende frosk, som kan bli min mobilkjæledegge om jeg bare taster jamba-et-eller-annet. Hvem er de menneskene som bestiller disse tjenestene? tenker jeg alltid. Nå vet jeg bedre.

For i går satt jeg hjemme og lette etter en sangtekst på nettet da det plutselig blinket mot meg: Send "Gabriellas Sang" Ringtone to your Cell. Hvem er det som laster ned en sånn sang som ringetone? tenker du sikkert nå. Vel, jeg hadde ikke tenkt å bruke den som ringetone, men det var fristende å laste den ned på mobilen likevel, så jeg kunne høre på den på vei til jobben. Vel verdt 5 kroner, tenkte jeg. Er det ikke det en ringetone koster?Idet jeg klikker på lenken har jeg glemt mine få, men dårlige erfaringer fra tidligere. (Sist jeg prøvde å kjøpe en mp3-låt til mobilen, virket ikke lenken i det hele tatt.)

Steg 1: Tast inn ditt mobilnummer

1. melding kommer. Den inneholder blant annet en PIN-kode.

Steg 2: Bekreft PIN-KOD

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer