Så mange er corona-anmeldt

Å bryte smittevernreglene som er innført i forbindelse med coronapandemien, har straffet seg for en del nordmenn.

ANMELDES: Bryter du eksempelvis karantereglene, kan du bli bøtelagt med opptil 20.000 kroner. Foto: NTB Scanpix
ANMELDES: Bryter du eksempelvis karantereglene, kan du bli bøtelagt med opptil 20.000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da corona-panemien slo inn over Norge for fullt i mars, ble det også laget egne retningslinjer for hvordan man skal straffes om man bryter med smittevernreglene.

Og til tross for stadige påminnelser om smittevern og dugnadsånd, er det en del som har brutt reglene, viser tall fra politiet.

85 brudd på smittevernreglene

Statistikk fra Politiet for perioden januar til april i år, viser at det var registrert 183 straffesaker i forbindelse med Covid-19.

Politiet skriver i sin rapport at 85 av disse, eller 46 prosent, er saker som er opprettet i forbindelse med de nye spesiallovene/forskriftene.

Bruddene gjelder blant annet brudd på karantene, isolering og opphold på fritidseiendom - altså det såkalte hytteforbudet.

«De øvrige sakene dreier seg hovedsakelig om hensynsløs atferd (22 saker), trusler (20 saker) og smitteoverføring (13 saker)», skriver politiet.

Politiet skriver i rapporten at de til og med uke 18 hadde påtaleavgjort 113 saker, hvorav 51 var avgjort med forelegg, tiltalebeslutning eller siktelse med tilståelsesdom.

Så mye kan corona-brudd koste

Da Dinside skrev om hvilke straffemessige konsekvenser det å bryte smittevernreglene kan gi tidligere i år, kunne riksadvokaten fortelle at det i verste fall gis bøter på 20.000 kroner - eller mer, for brudd på reglene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer