Så mange sykedager har du krav på

Syke barn eller syk selv? Dette er reglene for egenmeldinger når du er syk og må være hjemme fra jobben.

HVOR MANGE SYKEDAGER? Du har rett på sykedager både når du selv er syk og når barna er syke. Når barna er syke, har du 10 omsorgsdager for et eller to barn - og 15 dersom du har tre eller flere barn. Hvor mange dager du har dersom du selv er syk, vil avhenge av hvilken ordning dere har på jobben din. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVOR MANGE SYKEDAGER? Du har rett på sykedager både når du selv er syk og når barna er syke. Når barna er syke, har du 10 omsorgsdager for et eller to barn - og 15 dersom du har tre eller flere barn. Hvor mange dager du har dersom du selv er syk, vil avhenge av hvilken ordning dere har på jobben din. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Influensa har slått ut nesten hele skoler og det er mange som er rammet av omgangssjuke og andre sesongavhengige sykdommer.

Dersom du ikke har sykemelding fra legen, vil du måtte bruke egenmeldingsdager på jobben - og må du være hjemme med syke barn har du et visst antall omsorgsdager i løpet av året.

Her er reglene for sykedager for deg selv og for barna dine:

1: Hvor mange sykedager har du på jobben?

Dersom du ikke har sykemelding fra legen, har du et visst antall egenmeldingsdager.

Hvor mange egenmeldingsdager du har, vil avhenge av hvor du jobber.

Ifølge NAV er det bestemt i folketrygdloven at egenmelding kan brukes for opptil tre kalenderdager om gangen og opptil fire ganger i løpet av ett år.

Dette betyr at du har 12 egenmeldingsdager i løpet av ett år.

Dersom du jobber i en bedrift som tidligere har hatt en samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtale), har disse forpliktet seg til å ha en utvidet egenmeldingsordning. Den innebærer rett til å bruke egenmelding i opptil åtte kalenderdager om gangen og opptil 24 kalenderdager i løpet av en 12-måneders periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer