Så mange trenger du

Ett hjemme i skuffen og ett eget til jobbreiser? Hvor mange kort bør du egentlig ha?

Trenger vi alle kortene vi har i lommeboka? Foto: Per Ervland
Trenger vi alle kortene vi har i lommeboka? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De aller fleste privatpersoner kommer langt med ett debetkort og ett - eller maks - to kredittkort, slik at du har et i reserve om det skulle skje noe med det første, mener Agnes Bergo, daglig leder i rådgivningsfirmaet Pengedoktoren.

Bergo mener at ett av kortene bør være uten årsgebyr slik at du ikke behøver å betale unødvendig mye. Det andre kredittkortet bør være et som er innarbeidet og kjent og dermed uproblematisk å bruke i de fleste land. American Express, Eurocard Gold, Diners og MasterCard er eksempler på slike kredittkort, men her varierer årsgebyret fra 100-800 kroner i året.

Et eget til jobb

- Hvis man har utgifter i jobben, råder jeg folk til å ha et eget kort til dette. Her er det greiest å bruke kredittkort slik at utleggene kommer på en spesifisert faktura. Dette kortet bør i utgangspunktet arbeidsgiver skaffe til veie for deg. Bergo mener at fordelen med kredittkort er at det kan gå noen uker fra kortet er i bruk til du får faktura med krav om betaling. Du får altså en rentefri kreditt på 30 - 50 dager. Mange kredittkort har også en automatisk innebygget reiseforsikring som gjelder dersom kortet brukes til å betale for minimum 50 prosent av reisen. - Det kan være god økonomi å bruke kredittkort til å betale for reiser eller dyre varer, men sørge for å sette av penger slik at man kan betale hele beløpet når fakturaen kommer. Da får man en rentefri periode, samtidig som man unngår å trekke på den dyre kreditten, sier Bergo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer