Så mye betaler du i gebyr i minibanken

Tar du ut kontanter i utlandet, kan det koste deg titalls kroner i gebyr hver gang.

KONTANTUTTAK: Å ta ut kontanter i utenlandske minibanker er ikke gratis, selv om banken din ikke tar gebyr for dette.  Foto: PANTHERMEDIA
KONTANTUTTAK: Å ta ut kontanter i utenlandske minibanker er ikke gratis, selv om banken din ikke tar gebyr for dette. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie i utlandet i sommer og bruker minibanken hyppig, kan dette fort utgjøre en del ekstra utgifter.

En del banker tar rundt 30 kroner i gebyr for hvert kontantuttak. I tillegg kommer et såkalt valutapåslag, som også utgjør en god del.

Sjekk og om banken din tar betalt for kontoutskriftene

Dette koster kontantuttakene

Det er ikke bare hvilken bank du har, men også hvilket kundeforhold, som avgjør om du betaler gebyr for kontantuttak i utlandet, og hvor mye.

Vi har sjekket gebyrer hos syv av de norske bankene, og funnet store variasjoner:

Enkelte banker tar ikke gebyr for selve uttaket, som Skandiabanken og BN Bank, mens andre bankkunder betaler gebyr etter hvilket kundeprogram de er en del av.

For eksempel gjelder dette DNB og Nordea-kunder. Enkelte av kundene kan ta ut penger i utlandet gebyrfritt med sitt bankkort, mens andre må betale 35 kroner i gebyr i DNBs tilfelle, eller 30 kroner + 0,5 prosent av uttaksbeløpet, med bankkort fra Nordea.

I tillegg kommer valutapåslaget, som gjelder kundene i alle bankene vi har undersøkt priser hos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.