Så mye betaler du i gebyr i minibanken

Tar du ut kontanter i utlandet, kan det koste deg titalls kroner i gebyr hver gang.

KONTANTUTTAK: Å ta ut kontanter i utenlandske minibanker er ikke gratis, selv om banken din ikke tar gebyr for dette.  Foto: PANTHERMEDIA
KONTANTUTTAK: Å ta ut kontanter i utenlandske minibanker er ikke gratis, selv om banken din ikke tar gebyr for dette. Foto: PANTHERMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie i utlandet i sommer og bruker minibanken hyppig, kan dette fort utgjøre en del ekstra utgifter.

En del banker tar rundt 30 kroner i gebyr for hvert kontantuttak. I tillegg kommer et såkalt valutapåslag, som også utgjør en god del.

Sjekk og om banken din tar betalt for kontoutskriftene

Dette koster kontantuttakene

Det er ikke bare hvilken bank du har, men også hvilket kundeforhold, som avgjør om du betaler gebyr for kontantuttak i utlandet, og hvor mye.

Vi har sjekket gebyrer hos syv av de norske bankene, og funnet store variasjoner:

Enkelte banker tar ikke gebyr for selve uttaket, som Skandiabanken og BN Bank, mens andre bankkunder betaler gebyr etter hvilket kundeprogram de er en del av.

For eksempel gjelder dette DNB og Nordea-kunder. Enkelte av kundene kan ta ut penger i utlandet gebyrfritt med sitt bankkort, mens andre må betale 35 kroner i gebyr i DNBs tilfelle, eller 30 kroner + 0,5 prosent av uttaksbeløpet, med bankkort fra Nordea.

I tillegg kommer valutapåslaget, som gjelder kundene i alle bankene vi har undersøkt priser hos.

Les også hvorfor Nordea-kunden fikk gebyrsjokk

1,75 prosent i tillegg

Ved uttak av kontakter med norske bankkort i utlandet, tar de fleste et såkalt valutapåslag på 1,75 prosent per uttak. Dette kommer altså i tillegg til et eventuelt gebyr - og gjelder og hos bankene som ikke tar gebyr for uttaket.

Et kontantuttak på 1.000 kroner i en annen valuta koster deg dermed 17,50 kroner.

Under ser du hva det koster deg å ta ut kontanter i utenlandske minibanker avhengig av hvilken bank du er kunde i, og ditt kundeprogram.

BankGebyr
Nordea Visa Check in0
Skandiabanken Visa0
DNB Visa, Intro og Student0
BN Bank0
Danske Bank0
Storebrand Visa25
Nordea Visa, Fordel pluss, Fordel, Basis30 + 0,50 % av beløpet*
DNB Leve, Saga, øvrige kunder35
Sparebank1 SMN35
Valutapåslag: 1,75 prosent, gjelder uttak med samtlige bankkort. *Gebyrfritt i Sverige, Danmark og Finland. Priser er innhentet på bankenes nettsider 18. juni.


Derfor bør du ikke velge «feil» minibank

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer