Rentebeslutning mars 2022

Så mye dyrere blir boliglånet

Styringsrenta settes opp, og bankene ventes å følge fort etter.

RENTEMØTE: Midlertidig sentralbanksjef Ida Wolden Bache offentliggjør ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport i mars 2022. Foto: NTB
RENTEMØTE: Midlertidig sentralbanksjef Ida Wolden Bache offentliggjør ny rentebeslutning og Pengepolitisk rapport i mars 2022. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank setter som ventet opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng - noe som betyr at renta til sentralbanken per nå er på 0,75 prosent.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenta mest sannsynlig settes videre opp i juni, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache i en pressemelding.

Prognosen for styringsrenta ligger høyere enn i forrige pengepolitiske rapport - nå innebærer prognosen at styringsrenta øker til rundt 2,5 prosent ved utgangen av 2023.

- Bankene følger etter

Renteøkningen er i tråd med forventningene til SSB og flere økonomer.

- Jeg venter at bankene følger opp med å varsle tilsvarende økning av sine boliglånsrenter, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til DinSide.

Men merk deg at bankene varsle renteøkningen seks uker før de lovlig kan heve boliglånsrenta di. Dermed har du tid til å gjennomgå økonomien din, og finne ut om du bør prute ned renta eller bytte bank.

Lurer du på hvor mye dyrere ditt lån blir? Sjekk her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer