Statsbudsjettet 2020

Så mye dyrere blir snus, røyk og alkohol i 2020

Se hvordan neste åres avgiftsjusteringer påvirker prisene på alkohol og tobakk.

LAV ØKNING: Regjeringen skriver i sin oversikt over foreslåtte avgiftssatser, at alle særavgiftene i utgangspunktet er oppjustert med 1,9 prosent for å ta hensyn til forventet prisvekst, og at små avvik kan skyldes avrundinger av satsene.
LAV ØKNING: Regjeringen skriver i sin oversikt over foreslåtte avgiftssatser, at alle særavgiftene i utgangspunktet er oppjustert med 1,9 prosent for å ta hensyn til forventet prisvekst, og at små avvik kan skyldes avrundinger av satsene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med statsbudsjettet for 2020, ble det som normalt lagt frem hvor mye regjeringen velger å justere opp avgiftene på alkohol og tobakk.

Unntaksvis blir det gjort større endringer, som da sukkeravgiften ble satt kraftig opp fra og med 2019.

Det normale er derimot at avgiftene justeres etter forventet prisvekst, som ifølge regjeringen er på 1,9 prosent fra 2019 til 2020.

Dette er også grunnlaget for justeringen av avgifter i 2020.

Regjeringen skriver i sin oversikt over foreslåtte avgiftssatser, at alle særavgiftene i utgangspunktet er oppjustert med 1,9 prosent for å ta hensyn til forventet prisvekst, og at små avvik kan skyldes avrundinger av satsene.

Avgifter på alkohol

Avgiftene på alkohol blir foreslått justert opp med 2 prosent i neste års statsbudsjett.

Dette gjelder både vin og likør fra 4,7 prosent og opptil 22 prosent alkohol og sterkere drikke som brennevin.

Når det gjelder alkohol som selges i butikk på 4,7 prosent eller lavere, justeres avgiftene på de letteste alkoholvariantene opp med 2 prosent, mens resten justeres opp med 1,9 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.