Så mye får du for pengene

Den norske kronen er råsterk.

STERK START PÅ ÅRET: Den norske kronen viser muskler. Foto: Colourbox.com / Montasje: DinSide
STERK START PÅ ÅRET: Den norske kronen viser muskler. Foto: Colourbox.com / Montasje: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kronen har fått en strålende start på det nye året.

Det er lenge siden du fikk så mange svenske kroner, britiske pund, amerikanske dollar, og faktisk, euro, ut av de norske kronene.Opprør mot tollgrense

Under 80

Hundre svenske kroner koster nå så vidt over 80 norske kroner, noe som er betydelig lavere enn snittet de siste årene. I flere dager har svenske kroner vippet på rundt 80-tallet, og for et par dager siden registrerte Norges Bank faktisk at hundre svenske kroner kostet 79,80 kroner.

Et britisk pund koster bare 9,17 norske kroner, noe som er en kraftig reduksjon fra snittet på 2000-tallet, som har ligget på 11,75 kroner. Det gjør at du kan handle enda mer enn vanlig, uten å betale moms og eventuell toll.

Amerikanske dollar er også i vinden for oss nordmenn, og skal du på shoppingtur til for eksempel New York, kan du glede deg over en svært lav kurs. Kursen, som i dag ligger på 5,64 kroner, er hele 20 prosent billigere enn snittet på 2000-tallet.

Stabiliserer seg

Enkelte valutaer har derimot ikke vært gunstige for nordmenn på shopping i utlandet, men disse ser ut til å komme tilbake til normalverdier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer