Strømstøtte juni (for mai):

Så mye får du i strømstøtte

Fortsatt høye strømpriser Sør-Norge i mai. Trøsten får være at de fleste av oss bruker mindre strøm nå enn i vinter.

SJEKK SELV: I kalkulatoren under kan du angi forbruket ditt og se hvordan strømregninga for mai blir til slutt. Foto: Pål Joakim Pollen
SJEKK SELV: I kalkulatoren under kan du angi forbruket ditt og se hvordan strømregninga for mai blir til slutt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny måned går mot slutten, og tallene er klare for å beregne strømstøtten for mai, som du får fratrukket på nettleie-regninga som kommer i juni.

Som med de foregående månedene er det de som bor i de tre regionene sør, vest og øst som vil få strømstøtte. I Midt- og Nord-Norge har strømprisene vært for lave til det.

Strømstøtten gis, som de fleste er kjent med nå, på den delen av gjennomsnittsprisen som overstiger 70 øre per kWt (eks mva).

Endringer i nettleie

Flere nettselskaper har justert nettleieprisene fra 1. mai, og oppdaterte satser er lagt inn i kalkulatoren under.

Fra 1. juli trer den nye nettleiemodellen i kraft, der du i tillegg til å bli fakturert for forbruket også vil bli fakturert basert på hvor høy effekt du henter ut de tre timene i måneden du bruker mest.

Under kan du regne ut hvordan din strømregning vil se ut for mai, inkludert både strømstøtte og nettleie:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer