Så mye kan du handle for fra utenlandske nettbutikker

7 spørsmål og svar for å holde deg trygt under 350-kronersgrensa.

RISIKOSPORT: Det skal vanskelig gjøres å slå utvalget, og til tider prisene, til utenlandske nettbutikker. Men de er slettes ikke uten farer.  Foto: RAWPIXEL/FOTOLIA/NTB SCANPIX
RISIKOSPORT: Det skal vanskelig gjøres å slå utvalget, og til tider prisene, til utenlandske nettbutikker. Men de er slettes ikke uten farer. Foto: RAWPIXEL/FOTOLIA/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du handle julegaver fra utlandet i år, må du lære deg 350-kronersgrensa. Den trådde i kraft ved nyttår, etter at den blå regjeringa lovet å skrote den gamle 200-kronersgrensa.

350-kronersgrensa har vist seg å ikke være fullt så forbrukervennlig som mange hadde håpet, da den hverken er spesielt høy eller spesielt enkel å forholde seg til.

- Når det er så vanskelig å vite hva man skal betale, blir det en uholdbar situasjon, har fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet sagt til Dinside.

Leser du denne lista, skal det forhåpentligvis gå litt enklere.

LES OGSÅ: Mener netthandel fra utlandet var enklere før 350-kronersgrensa

1. Hva er 350-kronersgrensa?

350-kronersgrensa er grensa for hvor mye du kan handle for fra utenlandske nettbutikker uten at du må betale moms og avgifter i tillegg. Er pakka innenfor grensa, trenger du ikke bekymre deg for at prislappen blir høyere enn hva du betalte nettbutikken.

Men: Grensa på 350 kroner inkluderer frakt og eventuelle forsikringer. Og denne «lille detaljen» har alt å si. Det betyr nemlig at om du putter en vare til 200 kroner i handlekurven, og må betale 160 kroner i frakt, så havner varen over 350-kronersgrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer