Så mye kan du låne

Kalkulatoren vi lanserte for to uker siden, har blitt enda bedre. Nå går det enda raskere når du skal finne ut hvor mye du kan låne.

Publisert
Sist oppdatert

Kalkulatoren skal gi deg en helt konkret oversikt over hvor mye det er forsvarlig at du låner gitt ulike rentenivåer. Den er basert på en budsjettmodell hvor du taster inn dine månedlige inntekter og utgifter, og deretter får vite hvor mye lån du kan betjene ut fra overskuddet.

KLIKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL DEN NYE KALKULATOREN.

Dette skal være en mer nøyaktig modell enn den mange banker bruker når de skal svare raskt på en lånesøknad. Der tar de nemlig ofte utgangspunkt i at låntakeren maksimalt kan ha 2,5 ganger bruttoinntekten sin i gjeld.

Enklere for deg

I den første versjonen av kalkulatoren skulle du selv taste inn ditt privatbudsjett. Slikt krever selvsagt noen overveielser - og dermed noe tid. Forbedringen består i at vi nå har lagt SIFO's standardbudsjett inn i kalkulatoren. Det fungerer på den måten at du velger hvor stor prosentandel mer enn standardbudsjettet du bruker hver måned. Det er viktig å være klar over at SIFO's standardbudsjett er et svært nøkternt budsjett, det er blant annet ikke tatt hensyn til at du drikker alkohol, røyker, og spiser for eksempel sjokolade, godteri og potetgull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.