Bestiller du dagligvarene hjem?

Så mye kan du spare på å bestille fra Holdbart, Matsmart og Havaristen

Enkelte varer koster godt under halvparten.

BILLIGERE MAT: Holdbart, Havaristen og Matsmart lover billigere mat og bedre samvittighet enn hos konkurrentene. Foto: Maja Suslin/ TT NYHETSBYRÅN/NTB SCANPIX
BILLIGERE MAT: Holdbart, Havaristen og Matsmart lover billigere mat og bedre samvittighet enn hos konkurrentene. Foto: Maja Suslin/ TT NYHETSBYRÅN/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Til nå har kolonial.no vært en favoritt blant kunder som vil få handlevarene levert hjem på døren, men nå lover tre konkurrenter lavere priser.

Havaristen, Matsmart og Holdbart har til felles at de kjøper inn store partier varer, for så å selge dem billigere til kunder.

Alle oppgir at filosofien er å bidra til å senke matsvinnet, og derfor kjøper de inn varer som ellers ville blitt kastet. Eksempel kan være varer som nærmer seg utløpsdato, har skiftet emballasje, eller har gått ut av sortiment.

Nettbutikkene kan sammenlignes med Kolonial.no. Her kan du bestille varer og få det sendt hjem på døren, mot en liten avgift. Men sammenlignet med Kolonial.no, vil det lønne seg å handle der?

Ustabilt utvalg

Før du klikker deg inn på en av nettsidene, så er det noen ting du bør vite. Varene har betydelig lavere priser enn i vanlige butikker, nettopp fordi at det er varer som har blitt kjøpt i stort volum.

Det betyr at utvalget i disse butikkene, sammenlignet med Kolonial.no, kan være mindre. Og det er heller ikke et fast sortiment i butikkene, men kan variere utifra hva som til hvilke partier som er kjøpt inn.

Med andre ord er det ikke sikkert at du finner favorittknekkebrødet ditt, men det knekkebrødet du finner er til gjengjeld billig.

Vi har sammenlignet noen utvalgte varer fra de tre butikkene, opp mot prisene på kolonial.no, for å se hvor mye man kan spare.

Matsmart.com

Pris Matsmart.com Pris Kolonial.no
Barilla Farfalle14kr30,90kr
GoGreen Mais10kr14,60kr
Toro Hollandaise ferdigsaus19kr36kr
Humble Brush tannbørste27kr37,30kr

Matsmart er en svensk butikk, med investorer som Klarna og Ikea i ryggen. Det finnes en svensk og en norsk side.

På matsmart.com finnes det varer i de fleste kategorier. De oppgir prisen du betaler, men også en normalpris, altså prisen de mener varen koster i andre nettbutikker i Norge.

Vi sjekket opp de oppgitte normalprisene, og selv om de ikke alltid stemte på kroner og øret, var avviket relativt beskjedent på våre stikkprøver.

Holdbart.no

Pris Holdbart.no Pris Kolonial.no
Lipton Yellow label tea32,90kr49,30kr
Toro bløtkakemiks9,90kr43,90kr
Dijon Sennep Original14,90kr22,90kr
Piano Bringebærsaus6,90kr25,90kr

holdbart.no vises også både normalpris og Holdbartpris. Holdbart selv hevder varene er 20 -90 % billigere enn i dagligvarebutikker, dette er ikke spesifisert til nettbutikker. Det står også hvor mange prosent de mener man sparer på hvert produkt.

Vær obs på at enkelte varer ikke er på tilbud i det hele tatt, men har den samme utsalgsprisen som i andre butikker.

Havaristen

Pris Havaristen.no Pris Kolonial.no
Stabburet leverpostei6kr8,90kr
Freia melkerull10kr17,70kr
Heinz baked beans10kr35,50kr
Wasa Frukost fullkorn10kr16,20kr

Havaristen spesialiserer seg på havarerte varepartier, altså varer som for eksempel har vært røykskadd eller vært i kollisjonerer. Varene er derfor billige, men det er den av butikkene med minst utvalg.

Siden gir ikke noe normalpris, og derfor kan det være vanskelig å vite hvor stor rabatten egentlig er.

Derfor kan det være lurt å skaffe seg en oversikt over de varene man vil kjøpe, for å forsikre seg om at man faktisk sparer penger.

Levering

Butikkene har litt ulike ordninger på levering av varer. Mens man på kolonial.no kan få varene levert på døra gratis, forutsatt at man velger riktig tidspunkt, så koster det penger hos de tre billige konkurrentene.

Havaristen.no bruker posten/bring til å levere varene, og det koster levering fra 79 kroner for en 20 kilos kasse. Du kan da velge å få kassen på døren på kveldstid, eller hente den posten.

Hos matsmart.com er det litt dyrere, her koster det 89 kroner for en 20 kilos kasse. Matsmart kan ikke levere på døren, så her er du avhengig av å kunne hente på et av Postnord sine utleveringssted.

Holdbart.no har den laveste utleveringsprisen, men det koster fremdeles 69 kroner for en 20 kilos kasse. Heller ikke de leverer helt til døren, så varene må hentes på nærmeste post i butikk, eller postkontor.

Billigere eller ikke?

Du kan definitivt spare penger på å kjøpe varer på havaristen.no, matsmart.com og holdbart.no. Enkelte varer er betydelig billigere, og man kan også få flere varer til prisen av en.

Men du kan ikke forvente at de har de samme varene som kolonial.no (eller i din lokale dagligvarebutikk) og utvalget kan også variere.

Men dersom du har litt tid, og er villig til å lete etter kupp, så kan en handlerunde i disse nettbutikkene absolutt lønne seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer