Pris på strøm

Så mye kan du spare på strøm til timepris

Flere strømselskaper har begynt å tilby timepriser til kundene sine.

PÅ- OG AV-TID: Snart vil alle spotpriskunder få avregnet strømforbruket sitt time for time. Da kan de spare mye på å lade elbiler og bruke strøm på rett tidspunkt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
PÅ- OG AV-TID: Snart vil alle spotpriskunder få avregnet strømforbruket sitt time for time. Da kan de spare mye på å lade elbiler og bruke strøm på rett tidspunkt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Fra starten av det nye året hadde de fleste boligene i landet fått smarte strømmålere installert, og disse måler automatisk strømforbruket ditt time for time, som videre meldes inn til strømleverandøren din.

Flere strømselskaper har allerede begynt å tilby timeprising til sine kunder, og flere er ventet i tiden som kommer.

- Det betyr at du som kunde får mulighet til å betale det strømmen koster den enkelte time. I tillegg kan du tilpasse forbruket ditt til svingende priser, slik at du bruker mest strøm når den koster minst, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge til Dinside.no.

Daglige variasjoner

Ser vi på den nordiske strømbørsens timepriser tirsdag 15. januar skiller det på det over 12 øre forskjell på innkjøpsprisen den billigste og dyreste timen, cirka 57,1 øre kilowattimen om morgenen mot 44,7 øre om natten.

Onsdag 16. januar skiller det rundt 9,7 øre mellom topp- og bunnpris for kilowattimene, og torsdag 17. januar litt over ti øre.

Merk at i tillegg til kilowattprisene over kommer strømleverandørens påslag, nettleie og avgifter til staten. Det betyr at prisen til strømselskapene, er noe høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer