Så mye kan du spare

Ringer du ut via Skype på mobilen, kan du spare store summer.

Publisert
Sist oppdatert

Her er et fiktivt eksempel på hvor mye du kan spare:

Peder og Karina er kjærester, og fra høsten av skal Karina bo et halvt år i Kina.

Peder regner med å ringe Karina fra mobilen sin i gjennomsnittet 4 ganger i uken (det vil si 18 ganger i måneden), i omtrent 10 minutter. Peder er mye på farten, og vet at han ikke alltid kommer til å sitte foran PCen når han skal ringe kjæresten.

Med et ActiveTalk abonnement fra NetCom koster det 13,36 kroner i minuttet for å ringe til fasttelefon eller mobil i Kina. I tillegg kommer oppstartsavgift på 0,59 kroner per samtale. Totalt utgjør dette 2.415,42 kroner i måneden.

Peder synes dette er i dyreste laget, og skaffer seg derfor IPdrum sin Mobile Skype løsning, til en engangskostnad på 595 kroner. I tillegg skaffer han seg et ekstra abonnement fra NetCom. Peder velger YoungTalk som abonnement nummer to, siden det ikke er noe månedsavgift på det (og fri etablering i hele juli), og Trådløs Familie.

Med SkypeOut koster det euro 0,017, det vil si 14 øre, per minutt å ringe til Kina. Med NetCom trådløs familie er det ikke oppstartsavgift på 59 øre, mellom mobilene i avtalen. Peders telefoniutgifter til Kina vil dermed bli bare 25,2 kroner i måneden med løsningen til IPDrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer