Så mye kan du spare

Bonus har allerede trukket i fra særavgiften på noen få utvalgte produkter. Vi har også fått priseksempler fra en annen stor kjede.

Publisert

Som du ser av tabellen er prisreduksjonen identisk, og i utgangspunktet virker det som om det er gode penger å spare. I hvert fall på store TVer.

Legg imidlertid merke til at tallene fra konkurrenten til Bonus er oppgitt uten at de har trukket fra sin egen provisjon. Vi fikk heller ikke vite hvor mye provisjon de vil ta. Det betyr at prisreduksjonen vil bli mindre enn tabellen viser.

Siden begge selskapene har like tall, kan det tyde på at Bonus selger sine varer uten fortjeneste, altså som rene lokketilbud. Det er selvsagt bra for deg som skal handle, men det går dermed ikke an å si at alle 28" tommers TVer vil koste 493 kroner mindre fra 1. desember.

Halv pris på videokassetter

Kassettavgiften på videokassetter utgjør ca. 20,57.-, det har gjort at en en videokassett som koster 11 kroner inn til butikken, selges til kundene for 49 kroner. (Her har butikken regnet sin fortjeneste med en kalkyle på 1.6.)

Når avgiften nå fjernes vil imidlertid butikkene kunne selge den samme videokassetten til l 19 kroner, og i tillegg øke sin egen kalkyle til 1.72.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer