Svenskehandel:

Så mye kan du spare

Slik er prisene på de mest populære vinene og brennevinene på Vinmonopolet og Systembolaget.

POPULÆRE VINNERE: Disse er på bestselgerlista i Norge - og fås kjøpt også hos Systembolaget. Foto: Odd Roar Lange
POPULÆRE VINNERE: Disse er på bestselgerlista i Norge - og fås kjøpt også hos Systembolaget. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

STRØMSTAD (DinSide): Vinmonopolets salg fortsetter å synke og gikk ned med sju prosent i februar målt mot samme måned i fjor.

Svenskehandelen kan være en av årsakene, men hvor mye er det egentlig å spare?

Det har vi funnet svaret på.

Økt grensehandel

Vinmonopolet solgte 97,3 millioner liter i 2022 – tidenes tredje største salg i løpet av et kalenderår. Målt mot 2021 var det likevel en nedgang på 18 prosent tilsvarende 21 millioner liter.

- Nedgangen er som forventet med tanke på gjenåpningen av samfunnet som innebærer at taxfree, grensehandel og utelivet tar seg opp etter pandemien, sier presseansvarlig i Vinmonopolet Jens Nordahl.

Og et lørdagsbesøk til Systembolagets to utsalg i Strømstad viser at nordmenn for alvor er tilbake i butikken.

Så mye sparer du

Selv om prisene kan være lavere i Sverige, må du ikke glemme at reisen til og fra reisemålet også må inn i regnskapet. DinSide har tidligere avslørt at denne regningen kan komme på flere tusen kroner.

Om vi lar transport og andre ekstrautgifter ligge, hvor mye er det egentlig å spare på å handle hos Systembolaget framfor Vinmonopolet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.