Svenskehandel:

Så mye kan du spare

Slik er prisene på de mest populære vinene og brennevinene på Vinmonopolet og Systembolaget.

POPULÆRE VINNERE: Disse er på bestselgerlista i Norge - og fås kjøpt også hos Systembolaget. Foto: Odd Roar Lange
POPULÆRE VINNERE: Disse er på bestselgerlista i Norge - og fås kjøpt også hos Systembolaget. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

STRØMSTAD (DinSide): Vinmonopolets salg fortsetter å synke og gikk ned med sju prosent i februar målt mot samme måned i fjor.

Svenskehandelen kan være en av årsakene, men hvor mye er det egentlig å spare?

Det har vi funnet svaret på.

Økt grensehandel

Vinmonopolet solgte 97,3 millioner liter i 2022 – tidenes tredje største salg i løpet av et kalenderår. Målt mot 2021 var det likevel en nedgang på 18 prosent tilsvarende 21 millioner liter.

- Nedgangen er som forventet med tanke på gjenåpningen av samfunnet som innebærer at taxfree, grensehandel og utelivet tar seg opp etter pandemien, sier presseansvarlig i Vinmonopolet Jens Nordahl.

Og et lørdagsbesøk til Systembolagets to utsalg i Strømstad viser at nordmenn for alvor er tilbake i butikken.

Så mye sparer du

Selv om prisene kan være lavere i Sverige, må du ikke glemme at reisen til og fra reisemålet også må inn i regnskapet. DinSide har tidligere avslørt at denne regningen kan komme på flere tusen kroner.

Om vi lar transport og andre ekstrautgifter ligge, hvor mye er det egentlig å spare på å handle hos Systembolaget framfor Vinmonopolet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer