Så mye koster det å betale med Vipps, mCash og MobilePay

Én prosent gebyr blir fort mye penger.

KJAPT OG ENKELT: Mobilbetalingsappene Vipps, MobilePay og mCash egner seg best for raske og mindre betalinger. Beløpsgrenser og gebyrer gjør nettbanken bedre for de større kjøpene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KJAPT OG ENKELT: Mobilbetalingsappene Vipps, MobilePay og mCash egner seg best for raske og mindre betalinger. Beløpsgrenser og gebyrer gjør nettbanken bedre for de større kjøpene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lenge vært skeptiske til vennebetalingsapper. Da mCash ble lansert kalte vi mange av påstandene «bare tull», og da DNBs Vipps kom skrev vi artikler som «derfor trenger du ikke betalingstjenesten Vipps».

Våre hovedargumenter har vært pris og tilgjengelighet. Men det har skjedd mye det siste året.har svært mange en slik app installert, som gjør at du faktisk har noen å sende penger til. Og gebyrene har blitt langt lavere, til dels forsvunnet.

Men disse appene egner seg fortsatt best til de mindre betalingene. For spesielt den desidert største, Vipps, har gebyrer som fort kan svi. Og du kan uansett ikke overføre så mye du vil.

LES OGSÅ: 6 grunner til at du også burde betale med Paypal

Gratis for småbeløp

Så mye koster det å bruke appene, og så mye kan du overføre:

 under 5.000,-over 5.000,-maksbeløp
Vipps0 prosent1 prosent100.000,- per år
mCash0 prosent0 prosent14.500,- per måned
MobilePay0 prosent0 prosent10.000,- per dag


Overføringen av en tusenlapp til spleiselaget etter en hyttetur, og femtilappen for en vaffel på loppemarkedet, er altså både gratis og uproblematisk for alle de tre appene.

Større beløp? Nettbank!

ÉN PROSENT: Vipps krever én prosent av beløp over 5.000 kroner. Ved store beløp blir dette mye penger.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ÉN PROSENT: Vipps krever én prosent av beløp over 5.000 kroner. Ved store beløp blir dette mye penger. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


De større beløpene gjør seg fortsatt best i nettbanken – det legger heller ikke appene skjul på.

For det første kan du ikke overføre mer enn maksbeløpet tillater, og da vel og merke etter å ha identifisert deg med BankID.

For det andre utgjør Vipps sin prosent betydelige gebyrer ved høye beløp. For eksempel gir én prosent av en overføring på 20.000 kroner et gebyr på 200 kroner.

Heldigvis er løsningen enkel: Nettbanken din. Med et kontonummer har du alt du trenger for å overføre pengene direkte mellom to kontoer. Som oftest gebyrfritt, og med langt høyere grenser, om noen.

LES OGSÅ:
Slik betaler du venner fra mobilen uten egne apper
Nå inntar Vipps norske nettbutikker, skal gjøre det enklere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer