Så mye koster det egentlig

Pass godt på når du handler fra utlandet.

DET BALLER PÅ SEG: Summen du godkjenner i nettbutikken er ikke nok. Frakt, avgifter og eventuell toll kommer selvsagt i tillegg.  Foto: DinSide
DET BALLER PÅ SEG: Summen du godkjenner i nettbutikken er ikke nok. Frakt, avgifter og eventuell toll kommer selvsagt i tillegg. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan fortsatt rekke å handle julegaver i utenlandske nettbutikker, men før du slår til, bør du se på det totale regnestykket. Uansett hva du kjøper, er du nødt til å forholde deg til kompliserte toll- og momsregler.

God hjelp til netthandelen får du alltid med vår IMPORTKALKULATOR

Vi regner for deg

For at du skal slippe å tenke på 200-kronersregelen, hvilke varer det er toll på - fra hvilke land, og gebyrer fra Posten, har DinSide laget en kalkulator som automatisk tar høyde for hvilke regler som gjelder for import av varer.

Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle inn noen ruter i kalkulatoren, og vips, forteller den deg hvor mye du faktisk må punge ut med for å få varen hjem til Norge. Da slipper lommeboken en ubehagelig overraskelse når du henter pakken din på postkontoret. Kalkulatoren kan også regne ut moms og toll på varer du selv frakter inn i landet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

>> DinSides importkalkulator

Kan bli dyrt

Skal du handle i utenlandske nettbutikker, minner vi om dette: For det første bør du merke deg 200-kronersgrensen, som utløser norsk merverdiavgift på 25 prosent på de varene du kjøper. For det andre bør du undersøke om varene du bestiller er tollbelagt. For må du betale toll, må du betale moms av tollen også. Du må altså legge på frakt, moms, eventuell toll og eventuell moms av toll før du finner totalprisen på produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer